Održan 5. pitching na Ekonomskom fakultetu

Univerzitet u Banjoj Luci nagradio istraživače sa Ekonomskog fakulteta
новембар 2, 2021
Otvoreno predavanje i radionica o publikovanju naučnih radova, 25.10.2022. godine
октобар 20, 2022

Održan 5. pitching na Ekonomskom fakultetu

U sklopu završnog predavanja na Preduzetničkoj ekonomiji, u četvrtak, 13.01.2022. godine organizovan je peti Elevator pitch na kojem su tri studentska tima predstavili žiriju i studentima svoje poslovne modele.

Petu Elevator pitch sesiju otvorio je prof. dr Saša Petković, predmetni nastavnik, koji je pozdravio prisutne gošće i goste i upoznao studente treće godine o saradnji Ekonomskog fakulteta, realnog sektora i institucija s cilјem promocije i razvoja preduzetništva. Programe podrške razvoja preduzetništva u Banjoj Luci, predstavila je Milica Jovičić, projektna menadžerka Preduzetničkog centra Banja Luka i Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije CIDEA. Na koji način podstiču preduzetnički duh u svojim kompanijama, i kako ostvaruju saradnju sa preduzetničkim ekosistemom Ekonomskog fakulteta, studentima su se predstavili osnivač i vlasnik Dwelta,  Stefan Krneta i osnivač i vlasnik Antecna, Aleksandar Antunović, uspješne banjalučke IT kompanije.

Tri studentska tima predstavili su svoje poslovne modele:

Shelf-e(digitalizovane stalaže), Teodora Orozović  i Ognjen Trubajić;

„Eko ambalaža(automati za povrat limenki), Milica Vujičić i Teodora Štrbac;

Korak manje(samouslužne kase –  identifikacija kupaca), Marija Popović i Anđeal Pejić.

Žiri je odlučio da sva tri predložena poslovna modela zaslužuju pažnju i da ne mogu da izdvoje pobjednike. Čestitamo studentkinjama i studentima koji su prezentovali svoje poslovne ideje.

Comments are closed.

EnglishSerbia