Istraživanje kroz fokus grupu “Održivost i izvještavanje o održivosti“– USE IPM projekat

Istraživanje kroz fokus grupu “Održivost i izvještavanje o održivosti“– USE IPM projekat

Istraživački tim Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, na čelu sa prof. dr Sašom Petkovićem, organizovao je 19. marta 2024. godine fokus grupu sa ekspertima iz domena održivosti i izvještavanja o održivosti. Kvalitativno istraživanje kroz fokus grupu imalo je za cilj procjenu različitih aspekata održivosti: od ekoloških,  ekonomskih do društvenih aspekata održivosti, kao i primjera dobre prakse, ali i izazova u ovom domenu. Takođe, cilj istraživanja je bio i identifikacija primjera primjene aktivnosti u domenu cirkularne ekonomije kao i ESG izvještavanja. Rezultati istraživanja će se koristiti za dalju implementaciju projekta „Unaprijeđenje vještina istraživača za održivo preduzetništvo na osnovu upravljanja inovacijskim procesima – USE IPM (eng. ‘Up-skilling researchers for Sustainable Entrepreneurship based on Innovation Process Management’ – USE IPM).

Grupu eksperata su činili: gospodin dr Perica Rajčević iz Addiko banke, gospodin Branko Kecman i gospođa Tanja Šebez iz Advantis brokera, gospodin Saša Ačić iz Udruženja poslodavaca Republike Srpske, prof. dr Dušica Pešević sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, gospodin Branislav Blagojević iz Vector Advisory-a i gospodin Milan Šajinović iz NLB banke.

Prof. dr Saša Petković je bio moderator, doc. dr Ljubiša Mićić ko-moderatotr, uz učešće drugih istraživača u istraživačkom timu: doc. dr Mirjane Milijević, višeg asistenta dr Jadranke Petrović i asistenta Milice Marić, ma.

Istraživanje se sprovodi kao redovna aktivnost u okviru projekta „Unaprijeđenje vještina istraživača za održivo preduzetništvo na osnovu upravljanja inovacijskim procesima – USE IPM, uz podršku Evropske unije (HORIZON-WIDERA-2022-TALENTS-03-01).

#useipm #HorizonEurope #eu #cpme #efunibl #sigurnonajbolji #focusgroup2 #sustainability

EnglishSerbia